• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,3199   32,3781
EURO 34,6073   34,6697
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Son Ziyaretçi Yorumları
Akın Sezer
Saygı değer dernek yöneticileri ve hemşerilerim yaklaşan yeni yılınızı kutlar, yeni yıl Kırşehirin kaderini kırarak göç veren bir il değil kendi kendine yeten, eğitimde geleceğine güvenle bakan bir il statüsünde görmek dileğiyle tüm Kırşehirlilerin yeni yıllarını kutlar saygılar sunarım

Ersoy Gezer
Sayın başkanım ve değerli üyeler çalışmalarınızda başarılar dilerim bir kırşehirli sanatçınız olarak yanınızda oldugumu belirtir tüm kırşehirli hemşerilerime sevgi ve saygılar sunarım

Gürsel Tek
Siteniz çok güzel olmuş emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
KÖYÜN ŞENLİĞİ KÖYLÜYÜ ŞENLENDİRDİ

Büyüklerimiz bir evin kişi sayısını ifade ederken şenlik sözcüğünü kullanırlardı; bu ifadeyi sanırım bilmeyenimiz yoktur. Belki gençlerimiz bilmeyebilir ama işte görüldüğü üzere onlarda bizden öğrenecekler yöremizde kullanılan bize özgü sözcükleri. Artık evin şenliği yada burada kaç şenlik var dediklerinde oradaki kişi sayısını söz konusu olduğunu anlayacaklar.
İşte bizim köyün şenliğide köyümüzü şenlendirdi 12 Haziran 2010 tarihinde köyümüzde düzenlenen piknik dolayısıyla ve orada kimler yoktu ki bir bilseniz. İstanbul?dan, Ankara?dan, Çorum?dan,Antalyadan, Samsundan çevre köy ve ilçelerden katılımlar inanıyorum ki herkesi mutlu etti. Köyümüzün her ailesinden şenlik vardı. Kesimleri, Danabaşları, Coşkunları, Kulaksızları, Görürleri, İpekleri, İpekçileri, Narcıları, Öğretirleri, Malatyalıları, Ersoyları, Sezicileri, Erkanları, Harmancıları, Çağınları, Mucurları, Demirbaşları orda olupta beklide soyadını unuttuğumuz bütün ailelerden köylülerimiz bir araya geldi.
Yenildi, içildi, halayından kolbastısına kadar oyunlar oynanıp eğlenildi. Yaşadığı çevreyi henüz farkına varan minicik yavrularımızdan tutunda deneyimleriyle bize yol gösteren saygıdeğer büyüklerimize kadar herkes gönlünce eğlendi ki Cıcıkkıran abimize olumlu katkılarından dolayı da hakkını teslim etmek olsa olsa boynumuzun borcu olur.
Uzun süredir görüşmeyipte orada buluşanlar özlemlerini giderip, geçmiş günlerin anılarına yeniden döndüler. Aralarında ki güzel sohbetin tadı her türlü kendini belli ediyordu. Güzel bir kaynaşma toplantı sonunda köyümüze yapılan bağışlarla güzel bir dayanışmaya döndü.
Muhtarımız Hıdır Demirbaş yaptığı güzel organizasyonun yanı sıra hiç birimizi bir an olsun yalnız bırakmayıp varlığını her an hissettirerek güven ve güzellik duygularımızı daha da güçlendirdi ki bu her türlü takdirin ötesindeydi.
Ayrıca editörümüzün ve bizleri müzik ziyafetine doyuran gençlerimizin çabaları göz ardı edilemeyecek kadar mükemmeldi.
Kısacası her şey o kadar güzeldi ki bu toplantıların her yıl haziran ayının son cumartesi yine aynı yerde aynı şekilde yapılması kararıyla taçlandırıldı.
Gelecek yıl daha büyük bir katılımla daha büyük coşkuyla buluşmak dileğiyle okuyan herkese sevgi ve saygılarımı sunarım.

22.05.2022

Okunma Sayısı: 783







18.118.2.15








  Murat Doğru

Bu yıl gidemedim ama önümüzdeki yıl şenliğe katılacağım.

  Cemile Duyar

Güzel bir şenlik idi teşekkür ederim.

DİĞER HABERLER

Başkan'ın Mesajı
Aidat Borcu Sorgulama
Duyurular

Sayın Üyelerimiz derneğimize katkılarınızı bekliyoruz.


Hafta sonu gezi düzenlenecektir tüm üyelerimizi bekliyoruz.


Mehmet Demir vefat etmiştir ailesine sabır yakınlarına başsağlığı dileriz.


Önümüzdeki hafta Yıldırım oğlu Mert Birinci evlenecektir tüm hemşerilerimizi düğüne bekleriz.


İstanbul Hava Durumu

Kemaliye (Eğin) Folklor Derneği

© Copyright 2023  V4.2 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top